matbrod-stormatbrod-stor

 

MATBRÖD

Tillverkningen av brödet börjar vid vår stenkvarn. Där mal vi alla de spannmål som, tillsammans med olika sorters surdeg, slutligen kommer att tas ur ugnen i form av våra aromrika bröd - alla med sin speciella karaktär. 

Matbrödet håller sig fint i ungefär en vecka och kan mycket väl frysas. Både spannmål och övriga ingredienser är naturligtvis ekologiskt och biodynamiskt odlade!

 

BONDBRÖD

Linfrö och sesamfrö bidrar till den underbara smaken i det här nyttiga brödet. 

Ingredienser

CIABATTA

På grund av sin form har ciabattan fått sitt namn som betyder toffel på italienska. Vår saftiga ciabatta är bakad på vitt mjöl och lite malt. 

Ingredienser

DINKEL-VALNÖT

Ett bröd som var efterfrågad innan det ens blev till  🙂 

Med mycket valnöt och smak, bakas fristående med härligt skorpa.

Ingredienser

EMMERBRÖD

Ett gott, mörkt och saftigt bröd, som jäses och bakas i cirka 12 timmar på restvärme. Emmerbröd har en 'mjukt' gluten, vänligt för många glutenkänsliga magar.

Läs gärna mer hos:  WarbrokvarnWikipedia  och  Allkorn.se

Ingredienser

FRUKTBRÖD

Ett mjukt rågbröd där ett överflöd av hasselnötter trängs med smakrika russin och hela härligheten har kryddats med anis. Det här fruktbrödet passar lika bra med en skiva ost till frukosten som tilltugg till kaffet!

Ingredienser

RÅGBRÖD

För de inbitna rågbrödsälskarna har vi tagit fram vårt syrliga surdegsrågbröd av samma typ som äts i Danmark och Tyskland. Ett riktigt grovt bröd med kraftig smak som smakar allra bäst några dagar efter bakdagen! 

Ingredienser

RÅGLIMPA

En mjuk och saftig limpa med rågens nyttigheter och goda smak. I råglimpan har vi också tillsatt linfrö och rapsolja för en riktigt god smak. 

Ingredienser

SOLROSBRÖD

Solrosfröna är trots allt det viktigaste i ett solrosbröd! Våra solrosfrön kommer från ekologiska solrosodlingar, och blandas både i degen och täcker utsidan. 

Ingredienser

VÖRTBRÖD   (JULSORTIMENT)

Ett vörtbröd som verkligen smakar vört! Vi har valt att inte lägga några russin i vårt speciella vörtbröd, utan har lagt all vikt vid att få fram en så framträdande vörtsmak som möjligt. Vare sig du doppar det i grytan eller äter med en tjock skiva skinka, har du här ett riktigt härligt julbröd. 

Ingredienser

TOMTEBRÖD   (JULSORTIMENT)

Ett saftigt bröd, fyllt av julens smaker. I detta bröd har vi lagt både russin och dadlar och kryddat med kanel och pomerans. Resultatet blir ett bröd som passar lika väl till julbordets alla salta pålägg som till kaffebordet!

Ingredienser

 

Märken 80Märken 80

Semplice Theme