matbrod-stormatbrod-stor

 

MATBRÖD

Tillverkningen av vårt matbröd börjar vid vår stenkvarn. Där mal vi alla de spannmål som, tillsammans med olika sorters surdeg, slutligen kommer att tas ur ugnen i form av våra aromrika bröd - alla med sin speciella karaktär. 

Matbrödet håller sig fint i ungefär en vecka och kan mycket väl frysas. Alla spannmål och övriga ingredienser är naturligtvis ekologiskt och biodynamiskt odlade!

 

BONDBRÖD

Linfrö och sesamfrö bidrar till den underbara smaken i det här nyttiga brödet. 

Ingredienser: Rågmjöl*’, Grahamsmjöl*’, Vetemjöl*’, Sesamfrö*’, Linfrö*’, Surdeg*’, Jäst, Havssalt. Vikt 650g

 

CIABATTA

Vår saftiga ciabatta är bakat på vetemjöl och lite jäst. Visste du att det är formen på brödet som ger den dess namn? Ciabatta betyder nämligen toffel på italienska.

Ingredienser: Vetemjöl*’, Olivolja*’, Citronsaft*’, Kornmaltpulver*, Jäst, Havssalt. Vikt 550g

 

DINKEL-VALNÖT

Ett bröd utvecklat tillsammans med våra kunder.

Det är stora mängder valnötter i detta bröd, som bakas helt fristående och får då en härlig skorpa runt om.

Ingredienser: Vetemjöl*’, Dinkelmjöl*’, Rågmjöl*’, Valnötter* 5%, Surdeg*’, Sirap*, Kornmaltpulver*, Acerola-kirschpulver*, Jäst, Havssalt. Vikt 550g

 

EMMERBRÖD

Ett gott, mörkt och saftigt bröd, som jäses och bakas i cirka 12 timmar på restvärme. Emmerbröd har en 'mjukt' gluten, vänligt för många glutenkänsliga magar.

Läs gärna mer hos:  WarbrokvarnWikipedia  och  Allkorn.se

Ingredienser: Fullkornsmjöl av Emmer*’, Surdegskultur (Rågmjöl*’, Vatten), Kornmaltpulver*, Havssalt.  Vikt 550g.

 

FRUKTBRÖD

Ett mjukt rågbröd där ett överflöd av hasselnötter trängs med smakrika russin och hela härligheten har kryddats med anis. Det här fruktbrödet passar lika bra med en skiva ost till frukosten som tilltugg till kaffet!

Ingredienser: Rågmjöl*’, Grahamsmjöl*’, Vetemjöl*’, Russin*’, Hasselnötskärnor*, Surdeg*’, Kryddor*, Jäst, Havssalt. Vikt 500g

 

RÅGBRÖD

Ett riktigt gott, grovt bröd med kraftig smak. Gör sig som bäst ett par dagar efter bakdagen. Detta bröd är framtaget med inbitna rågbrödsälskare i tanken. Det påminner om det syrliga surdegsbröd som är vanligt i Danmark och Tyskland. 

Ingredienser: Rågmjöl*’, Skållat Rågkross*’, Surdeg*’, Kryddor*, Havssalt. Vikt 800g

 

RÅGLIMPA

En mjuk och saftig limpa med rågens nyttigheter och goda smak. I råglimpan har vi också tillsatt linfrö och rapsolja för en riktigt god smak. 

Ingredienser: Rågmjöl*’, Vetemjöl*’, Rapsolja*’, Surdeg*’, Kornmaltpulver*, Linfrö*’, Kryddor*, Jäst, Havssalt. Vikt 600g

 

SOLROSBRÖD

Då solrosfröna är den dominanta och absolut viktigaste ingrediensen i detta bröd väljer vi dessa med stor omsorg. Vi väljer endast solrosfrön från ekologiska odlingar. Vi blandar dessa i degen och täcker även brödet med solrosfrön. 

Ingredienser: Vetemjöl*’, Rågmjöl*’, Grahamsmjöl*’, Solrosfrö*’ 2.5%, Surdeg*’, Jäst, Havssalt. Vikt 600g

 

 

VÖRTBRÖD   (JULSORTIMENT)

Vört vört vört.
Till doppet i grytan eller med en härlig bit ekologisk skinka så är detta ett bröd med stark eftersmak av jul.
Slätt bröd utan russin med mycket fokus på att få fram den tydliga vörtsmaken som är så god.

Ingredienser: Skållat Rågmjöl*’, Vetemjöl*’, Vört, Sirap*’, Pommerans, Jäst, Havssalt. Vikt 650g

 

TOMTEBRÖD   (JULSORTIMENT)

Russin, Dadlar och kryddat med kanel och pomerans är grundsmakerna i detta fina julbröd.
Ett saftigt bröd som passar lika väl till julbordets alla salta pålägg som till kaffebordet som ett spännande tilltugg.

Ingredienser: Rågmjöl*’, Grahamsmjöl*’, Vetemjöl*’, Rågsurdeg*’, Russin*’, Dadlar*, Sirap*’, Kanel*, Pomerans, Jäst, Havssalt. Vikt 500g

 

* = Demeter certifierad ingrediens (Demeter är ett internationellt nätverk av kontrollorganisationer för biodynamiskt odling och dess produkter)

' = Krav certifierad ingrediens (KRAV står för mat producerad utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel, god djurvälfärd, mindre klimatpåverkan, mer biologisk mångfald och bättre arbetsvillkor)

 

Märken 80Märken 80

Semplice Theme